WAAROM KIEZEN VOOR KAKELBONT?

De Kakelbontschool is een school met een verhaal …

Het verhaal van het huis van Pippi Langkous. Het is een kakelbonte plek waar een vrij en zelfstandig kind samen met anderen iedere dag opnieuw op ontdekking gaat en de grootste avonturen beleeft.

Het is een plek waar een mondig, gezond kritisch kind met respect voor anderen en in respect voor de omgeving zichzelf mag zijn.  Het is een plek waar ouders welkom zijn en mee school maken. 

De Kakelbontschool is een school in beweging.  De school is een open, eigentijdse, zorgbrede en gezonde plek waar kinderen van en met elkaar leren.  Waar kinderen hun horizon verruimen.  Kakelbont met een creatief karakter en met oog voor de verrijking van kunst en cultuur.

Met een krachtig team leggen we eigen accenten om een veilige, stimulerende, pluralistische en kwalitatief  Nederlandstalige leeromgeving te garanderen.  We maken ons sterk dat voor ieder kind de uitdaging groot blijft. 

In een notendop …

De geboortedag van Astrid Lindgren is onze Kakelbont-FEESTDAG.

Tijdens het kakeljee ontstaan er meerdere ateliers waar groot en klein in samenwerken.

Filosoferen doen we vanaf de 2de kleuterklas.

Op het forum wordt verteld/getoond wat we met de klas hebben beleefd, geleerd,…

Het jaarthema is de drijfveer voor alle klasdoorbrekende projecten.

Iedere klas heeft een vaste kunstenaar, auteur en een eigen boek, bloem, boom, dier.

In  Bolderburentijd wordt optimaal gedifferentieerd. Ieder kind krijgt taken op maat, kinderen met leermoeilijkheden worden extra ondersteund, kinderen met leervoorsprong krijgen verbreding van de basisleerstof.

Bonte Kakel is onze actieve ouderraad. 

Musea, workshops, theater, … een boeiende wereld buiten én binnen de school.

Onze moestuin is klein maar fijn.

… de notendop blijkt te klein om alles te vertellen en te verduidelijken.  Misschien moet je maar eens even langskomen om de Kakelbontsfeer te proeven.  contact